Den smarriga ägg- och baconsandwichen är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren och en fräsch coleslaw med krispig kål, morot och krämig majonnäs blir ett perfekt tillbehör. Vi brer cajunmajonnäs på bröden och toppar burgaren med svamp och stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
150 g
Kålmix
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
200 g
Champinjoner
125 g
Bacon, skivor
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
½ st
Purjolök
½ tsk
Salt till svamp
¼ tsk
Salt till slaw
2 st
Ägg till stekning
2 msk
Ketchup till sås
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Lägg över färdig bacon på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, grovhacka svamp.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på hög värme.
Stek svamp och purjolök i 4–5 min, eller tills brynt.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix, morot och hälften av majonnäsen i en stor skål.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Knäck ägg i stekpannan.
Stek i 4–6 min, tills äggvitorna har stelnat och gulorna har önskad konsistens.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Blanda ketchup, Ay Cajun-ba och resterande majonnäs i en liten skål.
Bre cajunmajonnäs på bröd och fyll dem med coleslaw, svamp, bacon och stekt ägg.
Servera med resterande coleslaw.