Skip to main content
Snabb ägg- och baconsandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb ägg- och baconsandwich

Snabb ägg- och baconsandwich

med brioche och stekt svamp (OBS! Ägg är en skafferivara)

Den smarriga ägg- och baconsandwichen är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren och en fräsch coleslaw med krispig kål, morot och krämig majonnäs blir ett perfekt tillbehör. Vi brer cajunmajonnäs på bröden och toppar burgaren med svamp och stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

200 g

Champinjoner

125 g

Bacon, skivor

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till svamp

¼ tsk

Salt till slaw

2 st

Ägg till stekning

2 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3330 kJ
Energi (kcal)796 kcal
Fett46.5 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker22.8 g
Protein30.2 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Stek bacon
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Lägg över färdig bacon på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, grovhacka svamp.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Stek svamp och purjolök
2

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på hög värme.

Stek svamp och purjolök i 4–5 min, eller tills brynt.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Blanda coleslaw
3

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kålmix, morot och hälften av majonnäsen i en stor skål.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Stek ägg
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Knäck ägg i stekpannan.

Stek i 4–6 min, tills äggvitorna har stelnat och gulorna har önskad konsistens.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda cajunmajonnäs
5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda ketchup, Ay Cajun-ba och resterande majonnäs i en liten skål.

Servera
6

Bre cajunmajonnäs på bröd och fyll dem med coleslaw, svamp, bacon och stekt ägg.

Servera med resterande coleslaw.