HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Ägg Och Baconsandwich
topBanner
Snabb ägg- och baconsandwich

Snabb ägg- och baconsandwich

med briochebröd och stekt svamp (OBS! Ägg är en skafferivara)

Den underbara ägg- och baconsandwichen är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majonnäs är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajonnäs på bröden og toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:senapäggglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Bacon, skivor

200 g

Champinjoner

1 st

Lök

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

1 st

Morot

150 g

Kålmix

(Kan innehållaselleri)

2 st

Briochebröd

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja)

50 g

Ketchup

1 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

2 st

Ägg (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)807 kcal
Energi (kJ)3375 kJ
Fett46.45 g
varav mättat13 g
Kolhydrater64.04 g
varav socker23.8 g
Protein29.16 g
Salt4.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Sprid ut bacon och stek tills krispig, 3-5 min per sida. Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Behåll baconfett i stekpannan.

2

Grovhacka svamp. Skär lök i tunna skivor. Tillsätt svamp och lök till stekpannan med baconfett. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Stek på hög värme tills gyllene, 4-5 min.

3

Riv morot. Blanda kålmix, morot och hälften av majonnäsen i en stor skål. Krydda med salt och peppar, och blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg [2 st | 4 st] i stekpannan. Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

5

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Blanda ketchup, Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs i en liten skål.

6

Bre cajunmajonnäs på brödet, och fyll dem med svamp, bacon och en tredjedel av coleslawn. Toppa med stekt ägg. Servera med resterande coleslaw vid sidan av.