Pasta med tomatsås är en klassiker när middagen ska gå fort att laga. Här gör vi en extra lyxig variant där såsen smaksätts med rökt paprikapulver och harissakrydda och pastan serveras med getost, rostad paprika och nygräddat vitlöksbröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
4 g
Harissakrydda
2 g
Rökt paprikapulver
1 st
Paprika
½ g
Chiliflakes
30 g
Spenat
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Tomatpuré
1 st
Rödlök
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Smör till bröd
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Sparat pastavatten
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Placera paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.
Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skölj spenat.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda smör, vitlök, persilja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Halvera baguette på längden. Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.
Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills krispig och rostad.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 3–4 min, eller tills något mjuk.
Tillsätt chiliflakes, harissakrydda, rökt paprika och tomatpuré.
Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sänk till medelvärme.
Rör ner pasta, spenat, sparat pastavatten och en nypa salt och peppar i stekpannan.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar, toppa med paprika och smula över getost.
Servera med vitlöksbröd.