Mozzarellaspaghetti i rökig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mozzarellaspaghetti i rökig tomatsås

Mozzarellaspaghetti i rökig tomatsås

med harissakrydda och vitlöksbröd

Pasta med tomatsås är en klassiker när middagen ska gå fort att laga. Här gör vi en extra lyxig variant där såsen smaksätts med rökt paprikapulver och harissakrydda och pastan serveras med mozzarella, rostad paprika och nygräddat vitlöksbröd.

Taggar:
Stark
Snabb
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

4 g

Harissakrydda

2 g

Rökt paprikapulver

1 st

Paprika

½ g

Chiliflakes

30 g

Spenat

1 st

Bladpersilja

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

70 g

Tomatpuré

1 st

Rödlök

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Sparat pastavatten

2 msk

Smör till smör

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3755 kJ
Energi (kcal)898 kcal
Fett33.5 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater114.7 g
varav socker15.9 g
Protein31.2 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Rosta paprika
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Placera paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.

Koka pasta
2

Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Grädda vitlöksbröd
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda smör, vitlök, persilja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Halvera baguette på längden. Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.

Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills krispig och rostad.

Stek rödlök
4

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 3–4 min, eller tills något mjuk.

Tillsätt chiliflakes, harissakrydda, rökt paprika och tomatpuré.

Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Häll av vatten från mozzarella och pressa ur så mycket vätska du kan. Torka med hushållspapper och skär i 2 cm stora bitar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Blanda pasta
5

Sänk till medelvärme.

Rör ner pasta, spenat, sparat pastavatten och en nypa salt och peppar i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med paprika och mozzarella.

Servera med vitlöksbröd.