HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRyggbiff
topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med haricots verts och potatisgratäng dauphinoise

En riktigt lyxig helgrätt, perfekt som bjudrätt, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta haricots verts med vitlök, krämig potatisgratäng dauphinoise, och en fantastisk rödvinssås.

Allergener:mjölksulfiterselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rosmarin

1 st

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

150 g

Lök

efter behov

Gröna bönor

Ingår inte i din leverans

½ dl

Smör* (steg 2) efter behov

(Innehållermjölk)

½ tsk

Vatten* (steg 5)

2 msk

Salt* (steg 1)

Mjölk* (steg 2)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3216.6172 kJ
Energi (kcal)768.79 kcal
Fett40.5935 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater59.1147 g
varav socker13.8 g
Protein41.658 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med vatten* och salt* [1/2 tsk |1 tsk]. Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor. Koka potatis i 6-8 min, tills den har mjuknat men inte är genomkokt. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av i durkslaget i några minuter. Skiva lök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Plocka av och finhacka rosmarinsblad [1 kvist | 2 kvistar]. 

2

Bre ut hälften av potatisen i en ugnsform. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt hälften av vitlöken och fräs i 1 min. Rör i matlagningsgrädde, mjölk* [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, rosmarin och en klick smör*. Koka upp, häll ner i ugnsformen, och toppa med resterande potatis. Strö över riven ost. Baka gratängen i 20-25 min, eller tills potatisen är färdiglagad och osten gyllene. Låt sedan stå åt sidan och vila i 5 min efter tillagning i ugnen. 

3

När det återstå 10 min av gratängens baktid, hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

4

Ansa haricots verts. Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts, en nypa salt* och peppar* i 2 min. Tillsätt resterande vitlök och stek under omrörning i 1 min.

5

Medan haricots verts tillagas, hetta upp stekpannan (som du använde till köttet) på medelhög värme. Tillsätt rödvinssås och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Bland väl och sjud i 1-2 min. Tillsätt köttsaft från foliepaket innan servering. 

6

Lägg upp potatisgratäng dauphinoise, ryggbiff, haricots verts och rödvinssås på tallrikar.