topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med krämig spenatsås och Lyonnaise-style potatis

Premium

Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att tillagas Lyonnaise-style, vilket innebär att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med schalottenlök, timjan och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

300 g

Angus ryggbiff

100 g

Spenat

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

1 påse

Timjan

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker* (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3142 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett39 g
varav mättat19 g
Kolhydrater60 g
varav socker17 g
Protein41 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Rör i vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Koka i ytterligare 2-3 min, eller tills det börjar karamelliseras. Lägg över till en liten skål.

3

Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skölj spenat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp stekpannan på medelvärme medan köttet vilar. Fräs schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök, spenat och timjan [1 kvist | 2 kvistar] och fräs i ytterligare 1-2 min eller tills spenaten börjar mjukna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och avrunnen köttsaft från köttet. Koka i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Smaka av med salt* och peppar*. Plocka bort timjan innan servering.

6

Blanda karamellisera rödlök med rostad potatis. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, Lyonnaise-style potatis och krämig spenatsås på tallrikar. Garnera med persilja.