Skip to main content
Ugnsbakad lax och curry- och äppelremoulad
Ugnsbakad lax och curry- och äppelremoulad

Ugnsbakad lax och curry- och äppelremoulad

med örtpotatis och syltad gurka och rädisa

Sugen på fisk till middag? Vår ugnsbakta lax smaksätts med citronpeppar och får sällskap av en klassisk remouladsås med en ny twist – nämligen äpple och curry. Vi serverar lax och sås med persiljepotatis och syltad gurka och rädisa.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citron

1 g

Curry-On

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Schalottenlök

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dill

2 g

Citronpeppar

1 st

Äpple

1 st

Bladpersilja

37.5 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

Näringsvärden

Energi (kJ)2938 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett40.2 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater49.4 g
varav socker14 g
Kostfiber7.3 g
Protein33 g
Kolesterol100 mg
Salt3.4 g
Potassium563.8 mg
Calcium21.5 mg
Iron0.6 mg

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Sylta grönsaker
2

Skär gurka och rädisor i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en skvätt citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd gurka och rädisor i lagen och ställ åt sidan.

Ugnsstek lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.

Placera lax med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör remouladsås
4

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka äpple.

Finhacka schalottenlök.

Blanda schalottenlök, äpple, yoghurt, majonnäs, Curry-On, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Finhacka dill och persilja var för sig.

Tillsätt örter
5

Vänd potatis med smör, salt och persilja precis före servering.

Häll av lag från gurka och rädisor och blanda med dill.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax och syltade grönsaker på tallrikar.

Servera med remouladsås.