Sugen på fisk till middag? Vår ugnsbakta lax smaksätts med citronpeppar och får sällskap av en klassisk remouladsås med en ny twist – nämligen äpple och curry. Vi serverar lax och sås med persiljepotatis och syltad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 st
Citron
1 g
Curry-On
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Schalottenlök
1 st
Gurka
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
2 g
Citronpeppar
1 st
Äpple
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Skär gurka i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och citronpeppar.
Placera lax med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka äpple.
Finhacka schalottenlök.
Blanda schalottenlök, äpple, yoghurt, majonnäs, Curry-On, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka dill och persilja var för sig.
Vänd potatis med smör, salt och persilja precis före servering.
Häll av lag från gurka och blanda med dill.
Lägg upp potatis, lax och gurka på tallrikar.
Servera med remouladsås.