topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbiffar

Kycklingbiffar

med svampsås, morots- och potatismos

.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Bladpersilja

Kycklingfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300

Potatis

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

200

Skogschampinjoner

2

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)91 kcal
Energi (kJ)381 kJ
Fett2.77 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater11.51 g
varav socker0.6 g
Protein4.79 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Finhacka persilja. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, persilja, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sätt åt sidan.

2

Skala potatis och morot. Skär dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Lägg potatis, morot och vitlök i det kokande vattnet. Låt koka i 20-25 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatis- och morotsbitarna samt vitlök i kastrullen. Tillsätt 1-2 msk matlagningsgrädde samt en klick smör*. Mosa med en gaffel tills du har fått ett grovt mos. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

3

Medan grönsakerna kokar, skär lök och svamp i tunna skivor.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma kycklingfärsen till biffar (1 biff per person). Stek biffarna 6-7 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik täckt med aluminiumfolie så de håller värmen. VIKTIGT: Kycklingbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Sätt tillbaka stekpannan på plattan och hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme. Fräs lök och svamp i 4-5 min. Sänk värmen till medelvärme och rör i kycklingbuljongen och resterande matlagningsgrädde. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Servera kycklingbiffarna med grönsaksmos och svampsås.