HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingbiffar
topBanner
Kycklingbiffar

Kycklingbiffar

med svampsås, morots- och potatismos

Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Bladpersilja

Kycklingfärs

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Potatis

Morot

Vitlöksklyfta

Lök

Skogschampinjoner

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)380.5348 kJ
Energi (kcal)90.95 kcal
Fett2.765 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater11.5125 g
varav socker0.6 g
Protein4.7925 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Finhacka persilja. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, persilja, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sätt åt sidan.

2

Skala potatis och morot. Skär dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Lägg potatis, morot och vitlök i det kokande vattnet. Låt koka i 20-25 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatis- och morotsbitarna samt vitlök i kastrullen. Tillsätt 1-2 msk matlagningsgrädde samt en klick smör*. Mosa med en gaffel tills du har fått ett grovt mos. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

3

Medan grönsakerna kokar, skär lök och svamp i tunna skivor.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma kycklingfärsen till biffar (1 biff per person). Stek biffarna 6-7 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik täckt med aluminiumfolie så de håller värmen. VIKTIGT: Kycklingbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Sätt tillbaka stekpannan på plattan och hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme. Fräs lök och svamp i 4-5 min. Sänk värmen till medelvärme och rör i kycklingbuljongen och resterande matlagningsgrädde. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Servera kycklingbiffarna med grönsaksmos och svampsås.