HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Kycklingbiffar

Kycklingbiffar

med svampsås, morots- och potatismos

Barnvänlig

Ge dig ut på en hemlagad flotte av gyllenbrun kycklingbiff som leder dig in i ett krämigt hölje av potatis och morot. När du kommer ut på andra sidan av det fluffiga moset uppenbarar sig en vik av vildsprudlande svampsås som tar dina smaklökar som gisslan. Acceptera ditt öde, dra ut på middagen och njut så länge du kan.

Allergener:äggglutenmjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 påse

Bladpersilja

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

300 g

Potatis

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

200 g

Skogschampinjoner

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

2 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2979 kJ
Energi (kcal)712 kcal
Fett32 g
varav mättat17 g
Kolhydrater63 g
varav socker22 g
Kostfiber10 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Blanda köttfärs
Blanda köttfärs
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*.

Finhacka persilja.

Blanda kycklingfärs, ägg, panko, persilja, en nypa salt och peppar* i en bunke. Sätt åt sidan.

Koka morot & potatis
Koka morot & potatis
2

Skala potatis och morot. Skär dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Lägg potatis, morot och vitlök i det kokande vattnet. Låt koka i 20-25 min.

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatis- och morotsbitarna samt vitlök i kastrullen. Tillsätt 1-2 msk matlagningsgrädde samt en klick smör. Mosa med en gaffel tills du har fått ett grovt mos. Krydda med salt och peppar* efter smak.

Skiva lök & svamp
Skiva lök & svamp
3

Medan grönsakerna kokar, skär lök och svamp i tunna skivor.

Stek kycklingbiffar
Stek kycklingbiffar
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma kycklingfärsen till biffar (1 biff per person).

Stek biffarna 6-7 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik täckt med aluminiumfolie så de håller värmen.

VIKTIGT: Kycklingbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga svampsås
Laga svampsås
5

Sätt tillbaka stekpannan på plattan och hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme. Fräs lök och svamp i 4-5 min.

Sänk värmen till medelvärme och rör i kycklingbuljongen och resterande matlagningsgrädde. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Servera kycklingbiffarna med grönsaksmos och svampsås.

Smaklig måltid!