30 g
Matlagningsgrädde
(Innehållermjölk)1 st
Bladpersilja
Kycklingfärs
Panko ströbröd
(Innehållergluten)Potatis
Morot
Vitlöksklyfta
Lök
Skogschampinjoner
Kycklingbuljong
Ägg*
(Innehållerägg)Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Finhacka persilja. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, persilja, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sätt åt sidan.
Skala potatis och morot. Skär dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Lägg potatis, morot och vitlök i det kokande vattnet. Låt koka i 20-25 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatis- och morotsbitarna samt vitlök i kastrullen. Tillsätt 1-2 msk matlagningsgrädde samt en klick smör*. Mosa med en gaffel tills du har fått ett grovt mos. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Medan grönsakerna kokar, skär lök och svamp i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma kycklingfärsen till biffar (1 biff per person). Stek biffarna 6-7 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik täckt med aluminiumfolie så de håller värmen. VIKTIGT: Kycklingbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Sätt tillbaka stekpannan på plattan och hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme. Fräs lök och svamp i 4-5 min. Sänk värmen till medelvärme och rör i kycklingbuljongen och resterande matlagningsgrädde. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Servera kycklingbiffarna med grönsaksmos och svampsås.