HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Thai-inspirerad rissallad

Thai-inspirerad rissallad

med räkor och avokado

Snabblagad

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:sojaglutenskaldjurFisk
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Basmatiris

1 st

Avokado

2 st

Morot

1 påse

Koriander

½ st

Chili

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(Innehållerskaldjur, Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2218 kJ
Energi (kcal)530 kcal
Fett11 g
varav mättat2 g
Kolhydrater82 g
varav socker22 g
Kostfiber9 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1
  • Häll i kallt vatten [250 ml | 500 ml] , basmatiris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

  • Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

Förbered frukt & grönt
Förbered frukt & grönt
2
  • Skala och grovriv morot. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers].

  • Tärna avokado. Grovhacka koriander (spara några blad till garnering). Finhacka vitlök.

  • Halvera lime. Dela ena halvan i klyftor (till servering).

Laga dressing
Laga dressing
3
  • Blanda soja, honung, limejuice [1/2 st, 2 pers | 1 st, 4 pers], en nypa salt och peppar till en dressing.
Stek räkor
Stek räkor
4
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme.

  • När pannan är varm, stek räkorna tillsammans med vitlöken under omrörning i 3-4 min.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

Blanda rissallad
Blanda rissallad
5
  • Blanda ris tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili i en bunke.

  • Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt och peppar om det behövs.

Servera
Servera
6
  • Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado.

  • Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!