HelloFresh
Thai-inspirerad rissallad

Thai-inspirerad rissallad

med räkor och avokado

Snabblagad

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:glutensojakräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

1 st

Avokado

2 st

Morot

1 påse

Koriander

½ st

Chili

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1812 kJ
Energi (kcal)433 kcal
Fett11 g
varav mättat2 g
Kolhydrater63 g
varav socker22 g
Kostfiber9 g
Protein20 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

  • Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

2
  • Skala och grovriv morot.

  • Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili (stark!) [1/2 st, 2 pers]. 

  • Tärna avokado.

  • Grovhacka koriander (spara några blad till garnering).

  • Halvera lime och dela ena halvan i klyftor.

3
  • Blanda soja, honung, limejuice [1/2 st, 2 pers | 1 st, 4 pers], en nypa salt och peppar till en dressing.
4
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. 

  • När pannan är varm, stek räkorna tillsammans med vitlöken under omrörning i 3-4 min. 

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5
  • Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili i en bunke. 

  • Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt och peppar om det behövs.

6
  • Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado. 

  • Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.  

Smaklig måltid!