Thai-inspirerad rissallad

Thai-inspirerad rissallad

med räkor och avokado

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:glutensojaFiskkräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Avokado

100 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 påse

Koriander

½ st

Chili

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(InnehållerFisk, kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1956 kJ
Energi (kcal)468 kcal
Fett10 g
varav mättat3 g
Kolhydrater65 g
varav socker21 g
Kostfiber10 g
Protein21 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.

2

Skala och grovriv morot. 

Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers]. 

Tärna avokado. 

Grovhacka koriander (spara lite till garnering).  

Halvera lime och dela ena halvan i klyftor. 

INFO: Hej och hå som det kan gå! På grund av en dubbelbokning missade tyvärr vår populära paprika denna plåtningen. Men var inte orolig, hon följer så klart med i din kassen!

3

Blanda sojasås, honung, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar till en dressing.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. 

När pannan är varm, stek räkorna tillsammans med vitlöken under omrörning i 3-4 min. 

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili (stark!) i en bunke. 

Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt och peppar om det behövs.

6

Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado.

Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.  

Smaklig måltid!