HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThai Inspirerad Rissallad
topBanner
Thai-inspirerad rissallad

Thai-inspirerad rissallad

med räkor och avokado

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:kräftdjursulfiterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Basmatiris

25 g

Morot

25 ml

Röd paprika

2.5 dl

Avokado

Lime

Chili

Honung

Vitlöksklyfta

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Koriander

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)260.454 kJ
Energi (kcal)62.25 kcal
Fett0.0875 g
varav mättat0 g
Kolhydrater13.65 g
varav socker10.1 g
Protein1.4375 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. 

2

Skala och grovriv morot. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers]. Tärna avokado. Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Halvera lime och dela ena halvan i klyftor. 

3

Blanda sojasås, honung, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. När pannan är varm, stek räkorna tillsammans med vitlöken under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili (stark!) i en bunke. Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt* och peppar* om det behövs.

6

Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado. Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.