HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThai Inspirerad Rissallad
topBanner
Thai-inspirerad rissallad

Thai-inspirerad rissallad

med räkor och avokado

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:kräftdjursulfiterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Basmatiris

25 g

Morot

25 ml

Röd paprika

2.5 dl

Avokado

Lime

Chili

Honung

Vitlöksklyfta

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Koriander

Ingår inte i din leverans

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)62 kcal
Energi (kJ)260 kJ
Fett0.09 g
varav mättat0 g
Kolhydrater13.65 g
varav socker10.1 g
Protein1.44 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. 

2

Skala och grovriv morot. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers]. Tärna avokado. Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Halvera lime och dela ena halvan i klyftor. 

3

Blanda sojasås, honung, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. När pannan är varm, stek räkorna tillsammans med vitlöken under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili (stark!) i en bunke. Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt* och peppar* om det behövs.

6

Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado. Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.