HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Krämig butternutpasta

Krämig butternutpasta

med rostade tomater och hasselnötspesto

Under ett lövtäcke av ljusgrön rucola och riven parmesan hittar du orange butternutpumpa som tillsammans med hasselnötspesto får höstkulörerna att komma tillbaka och lysa upp det kala vintermörkret utanför ditt kök. Servera med rostade tomater och al dente penne.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojanöttermjölk
Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

400 g

Butternutpumpa

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Vitvinsvinäger

250 g

Penne

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Basilika

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

1 st

Lök

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 påse

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker

1 msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4067 kJ
Energi (kcal)972 kcal
Fett39 g
varav mättat17 g
Kolhydrater125 g
varav socker22 g
Kostfiber12 g
Protein25 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna sedan butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Hacka tomat. Pressa vitlök.

Placera pumpabitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Rosta överst i ugnen, 30-35 min. 

Blanda tomat, vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], socker, en skvätt olja, en nypa salt och peppar i en skål.

2

Vänd pumpbitarna 15 min in i tillagningstiden. Fös bitarna till ena sidan av plåten och placera tomaterna bredvid. 

Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga resterande 15-20 min tills pumpan är gyllenbrun och tomaterna har fått färg.

3

Koka under tiden upp en kastrull med välsaltat vatten*. Häll i pennen när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. 

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

4

Skiva lök tunt.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olja och lök. Fräs löken under regelbunden omrörning i 8-10 min. Krydda med en nypa salt.

5

Finhacka hasselnötter och basilikablad (kasta stjälkar). Finriv parmesan, spara lite till garnering. Halvera citron.

Blanda basilika, hasselnötter, parmesan, juicen från en citronhalva och 1-2 msk olivolja i en skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

6

När allt är färdiglagat, blanda lök, crème fraîche och din hemlagade hasselnötspesto ordentligt med pastan.

Rör sedan försiktigt i de rostade grönsakerna och rucola. Krydda med salt och peppar efter smak. 

Fördela på era tallrikar och toppa med den sparade parmesanen.

Smaklig måltid!