HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Krämig butternutpasta

Krämig butternutpasta

med rostade tomater och hasselnötspesto

Under ett lövtäcke av ljusgrön rucola och riven parmesan hittar du orange butternutpumpa som tillsammans med hasselnötspesto får höstkulörerna att komma tillbaka och lysa upp det kala vintermörkret utanför ditt kök. Servera med rostade tomater och al dente penne.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutennöttermjölk
Tillagningstid45 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

400 g

Butternutpumpa

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Vitvinsvinäger

250 g

Penne

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 påse

Basilika

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

1 st

Lök

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

50 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker

1 msk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4067 kJ
Energi (kcal)972 kcal
Fett38 g
varav mättat17 g
Kolhydrater127 g
varav socker23 g
Kostfiber12 g
Protein25 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna sedan butternutpumpan i 1 cm stora bitar [1/2 pumpa, 2 pers].

Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Rosta överst i ugnen i 30-35 min.

Grovhacka tomat. Finriv vitlök.

Blanda tomat, vitlök, vitvinsvinäger [12 ml, 2 pers], socker, en skvätt olja, en nypa salt och peppar i en skål.

TIPS: Skala pumpan snabbt och enkelt med en potatisskalare.

Baka grönsaker
Baka grönsaker
2

Ta ut och vänd pumpbitarna efter 15 min av tillagningstiden. Fös bitarna till ena sidan av plåten och placera tomaterna bredvid.

Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga tillsammans resterande 15-20 min tills pumpan är gyllenbrun och tomaterna har fått färg.

Koka pasta
Koka pasta
3

Koka under tiden upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i pennen när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

Stek lök
Stek lök
4

Skiva lök tunt.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme. När den är varm, tillsätt en skvätt olja och lök. Fräs löken under regelbunden omrörning tills den är mjuk och börjar få färg, 8-10 min. Krydda med en nypa salt.

Laga pesto
Laga pesto
5

Finhacka hasselnötter och basilikablad (kasta stjälkar). Finriv parmesan. Halvera citron.

Blanda basilika, hasselnötter, 3/4 av parmesanen, juicen från en citronhalva och 1-2 msk olivolja i en skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

Servera
Servera
6

När allt är färdiglagat, blanda lök, crème fraîche och din hemlagade hasselnötspesto ordentligt med pastan.

Rör sedan försiktigt i de rostade grönsakerna och rucola. Krydda med salt och peppar efter smak.

Fördela på era tallrikar och toppa med resterande parmesan.

Smaklig måltid!