HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Butternutpasta
topBanner
Krämig butternutpasta

Krämig butternutpasta

med rostade tomater och hasselnötspesto

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknötterglutenäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tomat

12.5 ml

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 msk

Hasselnötter

(Innehållernötter)

3 tsk

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Lök

Citron

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Basilika

Rucola

Vitlöksklyfta

Butternutpumpa

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)713.3719 kJ
Energi (kcal)170.5 kcal
Fett14.4 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater8.1437 g
varav socker8 g
Protein1.4 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna sedan butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Hacka tomat. Pressa vitlök. Placera pumpabitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen, 30-35 min. Blanda tomat, vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], socker*, en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

2

Vänd pumpbitarna 15 min in i tillagningstiden. Fös då bitarna till ena sidan av plåten och placera tomaterna bredvid. Sätt in plåten i ugnen igen och tillaga resterande 15-20 min tills pumpan är gyllenbrun och tomaterna har fått färg.

3

Koka under tiden upp en kastrull med välsaltat vatten*. Häll i pennen när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

4

Skiva lök tunt. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olja* och lök. Fräs löken under regelbunden omrörning i 8-10 min. Krydda med en nypa salt*.

5

Finhacka hasselnötter och basilikablad (kasta stjälkar). Finriv parmesan, spara lite till garnering. Halvera citron. Blanda basilika, hasselnötter, parmesan, juicen från en citronhalva och 1-2 msk olivolja* i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

När allt är färdiglagat, blanda lök, crème fraîche och din hemlagade hasselnötspesto ordentligt med pastan. Rör sedan försiktigt i de rostade grönsakerna och rucola. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Fördela på era tallrikar och toppa med den sparade parmesanen.