25 ml
Sojasås
(Innehållergluten, soja)1 st
Broccoli
25 g
Vitlöksklyfta
Salladslök
Chili
Fullkornsnudlar
(Innehållergluten)Strimlad kycklinglårfilé
Ingefära
Lime
Honung
Dela broccoli i små buketter och tärna stjälken. Finhacka vitlök. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka salladslöken.
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll över det kokande vattnet i en kastrull. Tillsätt nudlar och en generös nypa salt*. Koka nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i 4-5 min. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 1-2 min. Tillsätt broccoli och vitlök och stek 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör i hälften av chilin och salladslöken. Stek i ytterligare 3-4 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Dela lime i klyftor. Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers].
Blanda ingefära, honung, soja och limejuice [1/2 lime, 2 pers | 1 lime, 4 pers] till en dressing.
Fördela nudlarna mellan era tallrikar. Toppa med kyckling och broccoli. Ringla dressingen över och garnera med chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.