topBanner
Siciliansk-inspirerad caponata

Siciliansk-inspirerad caponata

med citronpangrattato

Färdas söderut mot medelhavets största ö och njut av en äkta siciliansk caponata. Eller beställ ingredienserna från oss och laga vår version själv på 30-35 minuter. Se bara till att fönsterna är stängda när du ställer fram den här vackra grönsaksröran på bordet. Annars finns risken att bordet börjar skaka som om Etna fått ett skälvande utbrott när grannarna känner doften.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Aubergine

200 g

Körsbärstomater

1 st

Chili

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 paket

Krossade tomater, basilika

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

½ st

Citron

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 påse

Basilika

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2761 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett5 g
varav mättat2 g
Kolhydrater122 g
varav socker19 g
Protein24 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*.

Halvera och skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

Skär aubergine [1/2 st, 2 pers] i fyra delar på längden. Skiva den sedan tunt på bredden. Halvera körsbärstomaterna.

Halvera chilin, skär bort kärnhuset och skiva den tunt.

2

Häll i pennen i det kokande vattnet. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Spara 2 dl pastavatten från kastrullen i en skål innan du häller av pastan i durkslaget.

Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att den inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, vitlök, aubergine, körsbärstomaterna och chili i 3-4 min.

Sänk till medelvärme och stek ytterligare 3-4 min.

Tillsätt krossade tomater, balsamvinäger och pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers]. Rör om och låt sjuda i 10-15 min. Smaksätt med en nypa socker, salt och peppar.

4

Finriv parmesan. Riv zest (det gula skalet) från citronen [1/2 st, 2 pers].

5

Hetta upp olja i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek parmesan, citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och panko i 4-5 min under konstant omrörning. Pangrattaton ska få en ljusbrun nyans. Krydda med salt och peppar*.

VIKTIGT: Tillsätt därefter citronzest efter smak.

6

Servera pastan i djupa skålar toppad med caponata, gyllene citronpangrattato och dekorera med basilikablad.

TIPS: Om du har en god olivolja hemma - ringla några droppar över rätten som en sista touch, precis som de gör på Sicilien.

Smaklig måltid!