HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSiciliansk Inspirerad Caponata
topBanner
Siciliansk-inspirerad caponata

Siciliansk-inspirerad caponata

med citronpangrattato

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Körsbärstomater

15 ml

Chili

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Krossade tomater

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Citron

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Basilika

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Aubergine

Rödlök

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)264.5334 kJ
Energi (kcal)63.225 kcal
Fett0.435 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater12.255 g
varav socker0.2 g
Protein1.8675 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Halvera och skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers] i fyra delar på längden. Skiva den sedan tunt på bredden. Halvera körsbärstomaterna. Halvera chilin, skär bort kärnhuset och skiva den tunt.

2

Häll i pennen i det kokande vattnet. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Spara 2 dl pastavatten från kastrullen i en skål innan du häller av pastan i durkslaget. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att den inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, vitlök, aubergine, körsbärstomaterna och chili i 3-4 min. Sänk till medelvärme och stek ytterligare 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, balsamvinäger och pastavatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers]. Rör om och låt sjuda i 10-15 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

4

Finriv parmesan. Riv zest (det gula skalet) från citronen [1/2 st, 2 pers]. HERO TEXT: HELLO CAPONATA! Vi ville testa att laga vår egen version av den mumsiga sicilianska pastarätten. Hoppas att ni tycker om den lika mycket som vi!

5

Hetta upp olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek parmesan, citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och panko i 4-5 min under konstant omrörning. Pangrattaton ska få en ljusbrun nyans. Krydda med salt* och peppar*VIKTIGT: Tillsätt därefter citronzest efter smak.

6

Servera pastan i djupa skålar toppad med caponata, gyllene citronpangrattato och dekorera med basilikablad. TIPS: Om du har en god olivolja hemma - ringla några droppar över rätten som en sista touch, precis som de gör på Sicilien.