Portugisisk kycklingburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kycklingburgare

Portugisisk kycklingburgare

med karamelliserad rödlök och krispiga pommes

Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i värmande och kryddiga smaker av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano, och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majonnäs. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)930 kcal
Energi (kJ)3891 kJ
Fett38.44 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater97.94 g
varav socker18.7 g
Protein48.94 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. 

Sprid ut och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Skär rödlök och tomat i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs rödlök under omrörning i 5-6 min. 

Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Koka i 3-5 min tills rödlöken är karamelliserad. Lägg över till skål. 

Marinera kyckling
3

Blanda en nypa salt, vitlök, Panamat och lite olivolja i en bunke. 

Lägg din hand ovanpå kycklingen (på en separat skärbräda), och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. 

Lägg kycklingen i marinaden, se till att den täcks helt, och ställ åt sidan. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, torka ur stekpannan, ställ tillbaka den på plattan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek kyckling i 2-4 min på varje sida, tills den fått färg och är genomstekt.

Lägg på en ren tallrik och låt vila.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Värm briochebröd
5

Lägg briochebröd på ugnsgallret och rosta i ugnen i 3-4 min, eller tills uppvärmda.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Servera
6

Bre briochebröd med majonnäs.

Toppa med kyckling, karamelliserad rödlök, sallad och tomat. 

Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.