HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortugisisk Kycklingburgare
topBanner
Portugisisk kycklingburgare

Portugisisk kycklingburgare

med karamelliserad rödlök och pommes

Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i värmande och kryddiga smaker, och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majo. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!

Allergener:äggsenapsulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

300 g

Kycklingbröstfilé

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja, nötter)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker* (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3527.1118 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett28.786 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater96.8936 g
varav socker17.7 g
Protein48.9655 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Skiva rödlök och tomat tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Koka i 3-5 min tills löken är karamelliserad. Lägg över till skål.

3

Blanda en nypa salt*, vitlök, Panamat och lite olivolja* i en bunke. Lägg din hand ovanpå kycklingen (på en separat skärbräda), och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Lägg kycklingen i marinaden, se till att den täcks helt, och ställ åt sidan. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, torka ur stekpannan och ställ tillbaka på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek kyckling i 2-4 min per sida, tills den har fått färg och är genomstekt. Lägg över på en ren tallrik och låt vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Lägg briochebullar på ugnsgallret och rosta i ugnen i 3 min, eller tills de är uppvärmda. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

6

Bre briochebullarna med majonnäs. Toppa med kycklingfiléer, karamelliserad rödlök, sallad och tomat. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.