topBanner
Portugisisk-inspirerad kycklingburgare

Portugisisk-inspirerad kycklingburgare

med karamelliserad rödlök och pommes

Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i värmande och kryddiga smaker av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano, och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majo. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!

Allergener:äggglutenmjölksenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

4 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ påse

Salladsmix

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

2 st

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker*

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3822 kJ
Energi (kcal)914 kcal
Fett40 g
varav mättat8 g
Kolhydrater92 g
varav socker17 g
Protein52 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Skiva rödlök och tomat tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* och socker*. Koka i 3-5 min tills löken är mörk och klibbig. För över till skål.

3

Blanda en nypa salt*, vitlök, Panamat och lite olivolja* i en bunke. Lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Lägg kycklingen i marinaden, se till att den täcks helt, och ställ åt sidan.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, torka ur stekpannan och ställ tillbaka på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek kyckling i 2-4 min på varje sida, tills den fått färg och är genomstekt. Lägg på en ren tallrik och låt vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Lägg briochebullar på ugnsgallret och rosta i ugnen i 3 min tills de är uppvärmda.

6

Bre briochebullarna med majonnäs. Toppa med kycklingfiléer, karamelliserad rödlök, sallad och tomat. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.