HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortobellopasta
topBanner
Portobellopasta

Portobellopasta

med prosciutto och spenat

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

60 g

Spenat

50 g

Prosciutto

150 g

Portobello

1 st

Schalottenlök

270 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Pasta

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

1 portionspåse

Kycklingbuljong

1 st

Basilika

Vitlöksklyfta

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3120.0508 kJ
Energi (kcal)745.71 kcal
Fett21.98 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater103.9866 g
varav socker10.9 g
Protein31.355 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.

2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med lite olivolja*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. För över till en tallrik med hushållspapper.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök, portobello, vitlök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills det börjar mjukna. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar*.

6

Lägg upp krämig portobellopasta i skålar och toppa med resterande prosciutto och riven hårdost. Garnera med resterande basilika.