topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobellopasta

Portobellopasta

med prosciutto och spenat

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Prosciutto

150

Portobello

1

Schalottenlök

20

Finriven ost

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4

Kycklingbuljong

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3120 kJ
Fett21.98 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater10.9 g
varav socker10.9 g
Protein2.3 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med lite olivolja*.

Fräs prosciutto
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. För över till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök, portobello, vitlök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills det börjar mjukna. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta & sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar*.

Servera
6

Lägg upp krämig portobellopasta i skålar och toppa med resterande prosciutto och riven hårdost. Garnera med resterande basilika.