topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bianco

Pizza bianco

med rostad pumpa, spenat och salvia

Har du aldrig vågat dig på att testa pizza bianco är det nu du ska ta modet till dig. Har du testat förr vet du hur försvinnande gott det är när du låter dina toppings styra smakbilden. Här kombinerar vår kock Sophie rostad butternutpumpa med zucchini, creme fraiche-sås med spenat och toppar med aromatisk salvia, och du ska veta att det är smaker som gifter sig! Snabbt går det också tack vare färdig pizzadeg som ger en syndigt god, krispig och luftig botten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Crème fraiche

1

Salvia

60

Spenat

1

Zucchini

20

Pecorino Romano ost

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Butternutpumpa

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2310 kJ
Fett8.6 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater90 g
varav socker2.8 g
Protein14.6 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Tärna butternutpumpa i 2 cm stora bitar. Skär zucchini i 1/2 cm breda halvmånar.  Placera pumpa- och zucchinibitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att grönsakerna täcks, och rosta dem sedan i ugnen i 15 min, eller tills de blivit mjuka.

Förbered råvaror
2

Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Plocka och grovhacka salviabladen (kasta stjälkar). Riv pecorino. Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt.

Gör creme fraiche-sås
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i ca 1 min. Ta av stekpannan från värmen och tillsätt crème fraiche, hälften av spenaten, salt* och en nypa peppar*. Rör om tills spenaten har sloknat.

Toppa pizzan
4

Blanda salvian med en skvätt olivolja* i en skål och rör om väl. Bre spenatsåsen i ett jämnt lager på pizzabotten och toppa med rostade pumpa- och zucchinibitar, rödlök och salvia. TIPS: Olivolja gör så att salvia inte bränns i ugnen.

Tillaga pizza
5

Tillaga pizzan i ugnen 10-15 min, eller tills botten är gyllene.

Servera
6

Garnera din pizza bianco med pecorino och skär i lagom stora slicebitar. Servera med den återstående spenaten vid sidan av.