Majs- och bacontoppad bläckfiskpizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Majs- och bacontoppad bläckfiskpizza

med goudaost och morotssallad

När det ska lagas pizza och den dessutom ser ut som en bläckfisk blir det enkelt att motivera barnen till att hänga med i köket! Vi ger pizzan tentakler, toppar med klassisk tomatsås och riven ost och använder resten av ingredienserna till att ge bläckfisken ett ansikte. Den enkla morotssalladen serveras antingen vid sidan av eller direkt på tallriken som bläckfiskens hår.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

½ g

Majs

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Tomatpuré

75 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Salladsmix

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4014 kJ
Energi (kcal)959 kcal
Fett40.1 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater110 g
varav socker15.5 g
Protein40.9 g
Salt4.9 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut den med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter. Halvera till två halvcirklar.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

2

Häll av majs.

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär tomat i tunna skivor.

Blanda tomatpuré, ketchup och en nypa salt och peppar i en liten skål.

3

Lägg försiktigt över pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.

Skär de raka kanterna i 8 tentakler. Böj tentaklerna lätt åt vänster och höger.

TIPS: Receptanvisningarna är bara förslag. Du kan själv bestämma hur bläckfiskepizzan ska se ut.

4

Bre pizzabotten med tomatsås och toppa med ostmix i ett jämnt lager.

Använd rödlök, tomat, majs och bacon för att ge bläckfisken ett ansikte.

Grädda pizza i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Om det blir grönsaker över kan de användas i salladen.

5

Under tiden, skölj salladsmix.

Riv morot grovt.

Blanda salladsmix, morot, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

6

Lägg upp pizza på tallrikar.

Använd sallad till bläckfiskens hår eller severa den i en skål vid sidan av.