HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPiroger
topBanner
Piroger

Piroger

med nötfärs, bacon & sallad

Ikväll svänger vi ihop köttfärsfyllda piroger som enkelt görs med hjälp av en färdig pajdeg. Rulla ut degen och fyll den med färsen som stekts tillsammans med Panamat, Worcestershiresås och ketchup. Grädda dem sedan i ugnen tills pirogen får en fin gyllenbrun färg. Servera med en fräsch sallad med tomat och gurka, och så är det bara att hugga in. Skulle det bli rester så smakar pirogerna lika gott kalla dagen efter!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensojasenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

1 st

Gurka

1 st

Pajdeg

(Innehållergluten)

125 g

Nötfärs

½ st

Lök

60 g

Salladsmix

100 g

Ketchup

15 g

Worcestershiresås

(Innehållergluten, soja, senap)

1 st

Tomat

70 g

Bacon, tärnad

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)846 kcal
Energi (kJ)3539 kJ
Fett39.28 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater82.27 g
varav socker21.8 g
Protein31.41 g
Salt3.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhacka lök [1/2 st , 2 pers]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme och sautera lök i 1-2 min.

2

Tillsätt nötfärs [1/2 paket, 2 pers] och

bacon [1/2 paket, 2 pers] till stekpannan. Stek i 4-5 min, eller tills brynt. Rör i Panamat, worcestershiresås och hälften av ketchupen, och stek i ytterligare 1 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Rulla ut pajdeg och medföljande bakplåtspapper på en plåt och skär den i 4 lika delar. Fördela 2-3 skedar med fyllning på höger sida av varje pajdel, lämna 1 cm kant ledig. Vik över andra halvan och tryck ihop dem med fingrarna till en triangel. Förslut sedan piroger med hjälp av en gaffel. TIPS: Ha mindre fylling i toppen av triangeln och mer på den breda delen. Det gör dem enklare att stänga.

4

Knäck ägg* [1 st | 1 st ] i en liten skål, blanda med en skvätt vatten* och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 12-15 min, eller tills gyllene. TIPS: Om du inte har ägg, använd en skvätt mjölk. Det ger pirogerna fin färg.

5

Skölj salladsmix. Grovhacka tomat och gurka. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*, salladsmix, tomat och gurka i en skål.

6

Lägg upp piroger och sallad på tallrikar. Servera med ketchup vid sidan av.