topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piroger

Piroger

med nötfärs, bacon & sallad

Ikväll svänger vi ihop köttfärsfyllda piroger som enkelt görs med hjälp av en färdig pajdeg. Rulla ut degen och fyll den med färsen som stekts tillsammans med Panamat, Worcestershiresås och ketchup. Grädda dem sedan i ugnen tills pirogen får en fin gyllenbrun färg. Servera med en fräsch sallad med tomat och gurka, och så är det bara att hugga in. Skulle det bli rester så smakar pirogerna lika gott kalla dagen efter!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

1

Gurka

1

Pajdeg

125

Nötfärs

½

Lök

60

Salladsmix

100

Ketchup

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

1

Tomat

70

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)846 kcal
Energi (kJ)3539 kJ
Fett39.28 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater82.27 g
varav socker21.8 g
Protein31.41 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Sautera lök
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhacka lök [1/2 st , 2 pers]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme och sautera lök i 1-2 min.

Stek köttfärs
2

Tillsätt nötfärs [1/2 paket, 2 pers] och

bacon [1/2 paket, 2 pers] till stekpannan. Stek i 4-5 min, eller tills brynt. Rör i Panamat, worcestershiresås och hälften av ketchupen, och stek i ytterligare 1 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Fyll piroger
3

Rulla ut pajdeg och medföljande bakplåtspapper på en plåt och skär den i 4 lika delar. Fördela 2-3 skedar med fyllning på höger sida av varje pajdel, lämna 1 cm kant ledig. Vik över andra halvan och tryck ihop dem med fingrarna till en triangel. Förslut sedan piroger med hjälp av en gaffel. TIPS: Ha mindre fylling i toppen av triangeln och mer på den breda delen. Det gör dem enklare att stänga.

Baka piroger
4

Knäck ägg* [1 st | 1 st ] i en liten skål, blanda med en skvätt vatten* och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 12-15 min, eller tills gyllene. TIPS: Om du inte har ägg, använd en skvätt mjölk. Det ger pirogerna fin färg.

Förbered sallad
5

Skölj salladsmix. Grovhacka tomat och gurka. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*, salladsmix, tomat och gurka i en skål.

Servera
6

Lägg upp piroger och sallad på tallrikar. Servera med ketchup vid sidan av.