Skip to main content
Pannstekt sej och tryffel-potatisstomp
Pannstekt sej och tryffel-potatisstomp

Pannstekt sej och tryffel-potatisstomp

med gräslökssås och vitlöksstekta grönsaker

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker sej som sen får sjuda i en underbar gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Tryffel-potatisstomp och vitlöksstekta gröna bönor, grönkål och zucchini passar perfekt till fisken och den krämiga såsen.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citrusfrukt

75 g

Haricots verts

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gräslök

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

50 g

Grönkål, skuren

8 ml

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2681 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett31.9 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker12 g
Protein32.3 g
Salt5 g

Instruktioner

Gör potatisstomp
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

Tillsätt tryffelolja i stompet precis innan servering.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ansa haricots verts.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, grönkål, en skvätt citrussaft, salt och en nypa peppar.

Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.

Blanda gräslökssås
4

Under tiden, blanda matlagningsgrädde, gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.

Stek fisk
5

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min. Vänd den försiktigt och tillsätt gräslökssås.

Sjud i 3–4 min, tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp tryffel-potatisstomp, fisk och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Ringla gräslökssås över fisken.

Servera med citrusklyftor.