
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker sej som sen får sjuda i en underbar gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Tryffel-potatisstomp och vitlöksstekta gröna bönor, grönkål och zucchini passar perfekt till fisken och den krämiga såsen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Zucchini
1 st
Citrusfrukt
75 g
Haricots verts
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gräslök
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
50 g
Grönkål, skuren
8 ml
Tryffelolja
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
Tillsätt tryffelolja i stompet precis innan servering.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, ansa haricots verts.
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Skär citrusfrukt i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och zucchini i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, grönkål, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar.
Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.

Under tiden, blanda matlagningsgrädde, gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min. Vänd den försiktigt och tillsätt gräslökssås.
Sjud i 3–4 min, tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp tryffel-potatisstomp, fisk och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.
Ringla gräslökssås över fisken.
Servera med citrusfruktklyftor.