Skip to main content
Pannstekt sej och potatisstomp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej och potatisstomp

Pannstekt sej och potatisstomp

med gräslökssås och vitlöksstekta grönsaker

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker sej som sen får sjuda i en underbar gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Potatisstomp och vitlöksstekta gröna bönor, grönkål och zucchini passar perfekt till fisken och den krämiga såsen.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Pesce
Milk
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citron

75 g

Haricots verts

250 g

Sej

150 ml

Matlagningsgrädde

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gräslök

4 g

Grönsaksbuljong

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2733 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett32.5 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater61.8 g
varav socker12.6 g
Kostfiber10.1 g
Protein32.4 g
Salt4.9 g
Potassium1150 mg
Calcium0.5 mg

Instruktioner

Gör potatisstomp
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ansa haricots verts.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citron i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, grönkål, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar.

Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.

Blanda gräslökssås
4

Under tiden, blanda matlagningsgrädde, gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.

Stek fisk
5

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min. Vänd den försiktigt och tillsätt gräslökssås.

Sjud i 3–4 min, tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatisstomp, fisk och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Ringla gräslökssås över fisken.

Servera med citronklyftor.