Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

med rosmarinspotatis och rödkålssallad

En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Vi frestar med underbart mör pannstekt ryggbiff, som vi serverar med en krämig pepparsås med vitlök, krispig rosmarinspotatis och en rödkålssallad med äpple och valnötter.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

½ st

Rosmarin

75 g

Rödkål, förskuren

25 g

Lingonsylt

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Äpple

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

2 g

Grovmalen svartpeppar

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3055 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett36.6 g
varav mättat12 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker16.2 g
Protein39 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis 
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 paket, 2P].

Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och krydda med rosmarin, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered rödkål
2

Tillsätt lingonsylt [½ paket, 2P], balsamvinäger [½ paket, 2P] och salt [¼ tsk | ½ tsk] till en medelstor kastrull, och koka upp på medelhög värme.

Tillsätt rödkål och vatten [½ dl | 1 dl], sänk till medellåg värme och sjud i 15 min.

 

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Grovhacka valnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Rör ner äpplen i kastrullen med färdig rödkål.

 

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1–2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för mer genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Laga pepparsås
5

Medan köttet vilar, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medellåg värme (torka inte ur den innan).

Fräs grovmalen svartpeppar och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt en skvätt vatten [2 msk | 4 msk], brunsås och en nypa salt, och sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Rör ner den avrunna köttsaften från köttet.

Skär kött i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt extra vatten om såsen verkar för tjock.

 

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och rödkål med äpple på tallrikar.

Toppa rödkål med valnötter.

Häll pepparsås över köttet.