
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås
med rosmarinspotatis och rödkålssallad
En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Vi frestar med underbart mör pannstekt ryggbiff, som vi serverar med en krämig pepparsås med vitlök, krispig rosmarinspotatis och en rödkålssallad med äpple och valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Angus ryggbiff
500
Potatis
½
Rosmarin
75
Rödkål, förskuren
25
Lingonsylt
6
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Äpple
20
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2
Grovmalen svartpeppar
1
Vitlöksklyfta
100
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
½
Vatten (steg 2)
½
Olivolja (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 st, 2P]. Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja,rosmarin, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Koka upp en medelstor kastrull på medelhög värme och rör i lingonsylt [1/2 paket, 2P], balsamvinäger [½ paket, 2P] och salt [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt rödkål och vatten [½ dl | 1 dl], sänk till medellåg värme och sjud i 15 min.
Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka valnötter. Finhacka eller pressa vitlök. Rör ner äpplen i kastrullen med färdig rödkål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medellåg värme (skölj inte av den först). Fräs grovmalen svartpeppar och vitlök tills väldoftande, 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten [2 msk | 4 msk], brunsås och en nypa salt, och sjud tills tjocknad, 1-2 min. Rör i köttsaft från foliepaketet. Skär kött i tunna skivor. TIPS: Tillsätt extra vatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Lägg upp rödkålssallad på en sida av tallriken och toppa den med valnötter. Häll pepparsås över köttet.