Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

Pannstekt ryggbiff och krämig pepparsås

med rosmarinspotatis och rödkålssallad

En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Vi frestar med underbart mör pannstekt ryggbiff, som vi serverar med en krämig pepparsås med vitlök, krispig rosmarinspotatis och en rödkålssallad med äpple och valnötter.

Allergener:
Sulfiter
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

500

Potatis

½

Rosmarin

75

Rödkål, förskuren

25

Lingonsylt

6

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½

Äpple

20

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

2

Grovmalen svartpeppar

1

Vitlöksklyfta

100

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

½

Vatten (steg 2)

½

Olivolja (steg 5)

2

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)729 kcal
Energi (kJ)3049 kJ
Fett36.47 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater63.02 g
varav socker16.9 g
Protein41.77 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 st, 2P]. Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja,rosmarin, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered rödkål
2

Koka upp en medelstor kastrull på medelhög värme och rör i lingonsylt [1/2 paket, 2P], balsamvinäger [½ paket, 2P] och salt [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt rödkål och vatten [½ dl | 1 dl], sänk till medellåg värme och sjud i 15 min.

 

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka valnötter. Finhacka eller pressa vitlök. Rör ner äpplen i kastrullen med färdig rödkål.

 

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Koka pepparsås
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medellåg värme (skölj inte av den först). Fräs grovmalen svartpeppar och vitlök tills väldoftande, 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten [2 msk | 4 msk], brunsås och en nypa salt, och sjud tills tjocknad, 1-2 min. Rör i köttsaft från foliepaketet. Skär kött i tunna skivor. TIPS: Tillsätt extra vatten om såsen verkar för tjock.

 

Servera
6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Lägg upp rödkålssallad på en sida av tallriken och toppa den med valnötter. Häll pepparsås över köttet.