Snabbt och gott är ledorden för vår gyllenstekta fläskkotlett i en härlig pankopanering. Vi serverar den med en krispig päronslaw och BBQ-sås och njuter av middag på 20 minuter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Gurka
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
250 g
Skivad fläskkotlett
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Päron
1 st
Ägg till panering
Krydda kött med en nypa salt på båda sidor.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko med riven ost och en nypa salt och peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sen i pankomix.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över kött på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt mer olja vid behov. 2) Stek i omgångar om det blir för trångt. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skär päron i tunna skivor.
Grovhacka gurka.
Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli och en skvätt vatten i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Skär kött i skivor.
Lägg upp kött och päronslaw på tallrikar.
Servera BBQ-sås vid sidan av.