topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad fläskkotlett

Panerad fläskkotlett

med fräsch päronslaw och BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade fläskkotletter och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250 g

Skivad fläskkotlett

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2378 kJ
Energi (kcal)568 kcal
Fett32.7 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater31.8 g
varav socker18.2 g
Protein34.9 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered panering
1

Krydda kött med en nypa salt på båda sidorna.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko med riven ost, en nypa salt och peppar i en ny djup tallrik. 

Panera kött
2

Vänd kött först i ägg och sen i pankomix. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan. 

Stek kött
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills ytan är gyllene och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja vid behov.

Lägg över kött på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
4

Skär päron i tunna skivor.

Grovhacka gurka.

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli och en skvätt vatten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Skär kött i skivor. 

Servera
6

Lägg upp panerad fläskkotlett och päronslaw på tallrikar.

Servera BBQ-sås vid sidan av.