Orzo är en pastasort som liknar ris och är vanlig i italiensk matlagning. Här kokar vi den med örtkryddor och serverar den som en variant på risotto med stekta grönsaker, räkor och en klick krämig pesto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4.5 dl
Vatten till orzotto
¼ tsk
Salt till orzotto
1 msk
Smör till orzotto
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
Blanda orzo, Mamas Favorit, vatten och salt i en stor stekpanna med lock.
Koka upp och sjud under lock på medelvärme i 12–14, eller tills orzo är ”al dente”. Rör om då och då.
Rör i smör och håll varmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut.
Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Halvera körsbärstomater.
Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och salt under omrörning i 2–3 min.
Tillsätt körsbärstomater och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuka.
Lägg över i en skål och håll varmt.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Finhacka eller pressa vitlök och finhacka basilika.
Blanda vitlök, basilika, olivolja, riven ost och salt i en liten skål.
TIPS: Hacka ingredienserna så fint som möjligt!
Lägg upp orzo i skålar och toppa med zucchini, tomat och räkor.
Servera med en klick pesto.