Kryddig orzo med räkor, tomat och zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig orzo med räkor, tomat och zucchini

Kryddig orzo med räkor, tomat och zucchini

och italiensk ost- och basilikapesto

Orzo är en pastasort som liknar ris och är vanlig i italiensk matlagning. Här kokar vi den med örtkryddor och serverar den som en variant på risotto med stekta grönsaker, räkor och en klick krämig pesto.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Kräftdjur
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

4.5 dl

Vatten till orzotto

¼ tsk

Salt till orzotto

1 msk

Smör till orzotto

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2894 kJ
Energi (kcal)692 kcal
Fett33 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater69.8 g
varav socker7.4 g
Protein26.6 g
Salt4 g

Instruktioner

Koka orzo
1

Blanda orzo, Mamas Favorit, vatten och salt i en stor stekpanna med lock.

Koka upp och sjud under lock på medelvärme i 12–14, eller tills orzo är ”al dente”. Rör om då och då.

Rör i smör och håll varmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Halvera körsbärstomater.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och salt under omrörning i 2–3 min.

Tillsätt körsbärstomater och stek i ytterligare 3–4 min, tills mjuka.

Lägg över i en skål och håll varmt.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda pesto
5

Finhacka eller pressa vitlök och finhacka basilika.

Blanda vitlök, basilika, olivolja, riven ost och salt i en liten skål.

TIPS: Hacka ingredienserna så fint som möjligt!

Servera
6

Lägg upp orzo i skålar och toppa med zucchini, tomat och räkor.

Servera med en klick pesto.