Skip to main content
Örtiga fiskpinnar

Örtiga fiskpinnar

med remouladinspirerad sås och pommes

Glöm färdiga fiskpinnar från affären – i kväll gör vi dem själva! Våra hemmalagade fiskpinnar steks gyllene och får extra god smak av persiljepanering. Som tillbehör serverar vi rotfruktspommes, en krispig sallad med äpple, gurka och spenat och en klick remouladinspirerad sås som kronan på verket.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Senf
Egg
Pesce
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Morot

1 st

Dill

50 g

Majonnäs

7.5 g

Senap

250 g

Sej

30 g

Spenat

1 st

Äpple

1 st

Gurka

50 g

Pankoströbröd

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2941 kJ
Energi (kcal)703 kcal
Fett32.6 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater69.2 g
varav socker18 g
Kostfiber8.2 g
Protein33.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.6 g
Potassium690 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sås
2

Under tiden, finhacka dill.

Blanda dill, majonnäs, senap och socker i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär gurka i tunna skivor.

Placera spenat, gurka, äpple, salt och olivolja i en medelstor skål.

Vänd runt precis innan servering.

Panera fisk
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär varje fiskfilé på längden i 3 lika stora bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och persilja i en tredje djup tallrik.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt mer olja om fisken fastnar i stekpannan. 2) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, sallad och pommes på tallrikar.

Servera med en klick remouladinspirerad sås.