HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Mustig linsgratäng

Mustig linsgratäng

med potatis, persilja och gemsallad

Gratinera dina smaklökar i ett inferno av mustiga smaker och nyttiga råvaror. De milda linserna kommer till sin absoluta rätt när de får umgås med provencalska örter och svenskodlad potatis. Tillsammans med svamp, paprika och morot utgör de en måltid som passar perfekt in i höstens gastronomiska kalender.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

200 g

Skogschampinjoner

½ påse

Bladpersilja

1 paket

Gröna linser

2 g

Cajun kryddmix

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 burk

Krossade tomater

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ st

Citron

100 g

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1954 kJ
Energi (kcal)467 kcal
Fett8 g
varav mättat4 g
Kolhydrater68 g
varav socker27 g
Kostfiber20 g
Protein24 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC.

Täck potatisen med vatten* i en kastrull. Koka på medelvärme i 10 min. 

TIPS: Vi förkokar potatisen först så vi inte behöver tillaga den allt för länge i ugnen i följande steg.

2

Halvera, skala och finhacka lök. Ansa och finhacka morot. Halvera paprika, skär bort kärnhus och finhacka. Grovhacka svamp och persilja. Rensa och skölj linser i en sil.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök och morot tills de blivit något mjukare, 4-5 min.

Lägg i paprika och svamp och krydda med en nypa salt och peppar. Fräs under omrörning i 5 min.

Lägg i persilja, linser, Cajun kryddmix, grönsaksbuljong och krossade tomater. Fräs i ytterligare 5 min.

4

Häll av potatis och skiva dem tunt.

Lägg över linsblandningen till en ugnsform och placera ett lager av potatisskivor jämnt på toppen. Avsluta med att strö mozzarella ovanpå och krydda med peppar*. Gratinera i ugnen, 10-15 min.

TIPS: Det är helt okej att potatisen sjunker ner något i såsen medan den bakas.

5

Halvera citron.

Dela gemsalladen i stora bitar och lägg i en skål. Häll över en skvätt olivolja och citronjuice och krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Lägg upp linsgratängen i skålar med salladen vid sidan. Toppa med resterande persilja.

Smaklig måltid!