HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMustig Linsgratäng
topBanner
Mustig linsgratäng

Mustig linsgratäng

med potatis, persilja och gemsallad

It’s often assumed that ‘hot pot’ refers to the earthenware pot that is traditionally used to cook casseroles in British cuisine, but it is actually more likely to be connected with what lies within, which would have been a ‘hodgepodge’ or jumble of ingredients. A true veggie warmer with a kick of wholegrain mustard to provide the all important heat to put fire in your belly!

Allergener:sulfitersellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Gröna linser

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Krossade tomater

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Gemsallad

Citron

Potatis

Lök

Morot

Röd paprika

Skogschampinjoner

Bladpersilja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)245 kcal
Energi (kJ)1023 kJ
Fett6.31 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater20.68 g
varav socker1 g
Protein21.73 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Täck potatisen med vatten* i en kastrull. Koka på medelvärme i 10 min.  TIPS: Vi förkokar potatisen först så vi inte behöver tillaga den allt för länge i ugnen i följande steg.

2

Halvera, skala och finhacka lök. Ansa och finhacka morot. Halvera paprika, skär bort kärnhus och finhacka. Grovhacka svamp och persilja. Rensa och skölj linser i en sil.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök och morot tills de blivit något mjukare, 4-5 min. Lägg i paprika och svamp och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs under omrörning i 5 min. Lägg i persilja, linser, Cajun kryddmix, grönsaksbuljong och krossade tomater. Fräs i ytterligare 5 min.

4

Häll av potatis och skiva dem tunt. Lägg över linsblandningen till en ugnsform och placera ett lager av potatisskivor jämnt på toppen. Avsluta med att strö mozzarella ovanpå och krydda med peppar*. Gratinera i ugnen, 10-15 min.

5

Halvera citron. Dela gemsalladen i stora bitar och lägg i en skål. Häll över en skvätt olivolja* och citronjuice och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp linsgratängen i skålar med salladen vid sidan. Toppa med resterande persilja.