Skip to main content
Minipizza-ansikten med paprika och sallad
Minipizza-ansikten med paprika och sallad

Minipizza-ansikten med paprika och sallad

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Man ska inte leka med maten, men visst kan man få leka lite medan man lagar den? Ta med barnen i köket och låt fantasin flöda när ni gör minipizzor med roliga ansiktsuttryck i form av tomat, paprika och oliver. Om det blir topping över används den i den goda salladen med spenat och honung- och ingefäradressing.

Taggar:
Vegetarisk
Laga mig först
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Senap
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

30 g

Oliver

1 st

Tomat

1 st

Paprika

200 g

Krossade tomater

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

100 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Gurka

30 g

Spenat

25 g

Honung- & ingefärsdressing

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3260 kJ
Energi (kcal)779 kcal
Fett24 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater108.1 g
varav socker18.1 g
Kostfiber9.8 g
Protein34.2 g
Salt5.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium641.9 mg
Calcium43.1 mg
Iron1.7 mg

Instruktioner

Förbered pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och skär i kvartar. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 10–12 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Förbered grönsaker
2

Skär oliver i tjocka skivor.

Skär tomat i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Toppa pizza
3

Blanda krossade tomater, ketchup, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Bre ut tomatsås i ett jämnt lager på pizzadegen och strö över ostmix.

Använd oliver, tomater och paprika för att göra ansikten.

Grädda pizza
4

Grädda pizza i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda spenat, gurka, honung- och ingefäradressing, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Använd eventuella grönsaker som blivit över från pizzan i salladen.

Servera
6

Lägg upp pizza (2 per person) på tallrikar.

Servera sallad i en skål vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image