
Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Man ska inte leka med maten, men visst kan man få leka lite medan man lagar den? Ta med barnen i köket och låt fantasin flöda när ni gör minipizzor med roliga ansiktsuttryck i form av tomat, paprika och oliver. Om det blir topping över används den i den goda salladen med spenat och honung- och ingefäradressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
30 g
Oliver
1 st
Tomat
1 st
Paprika
200 g
Krossade tomater
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
100 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Gurka
30 g
Spenat
25 g
Honung- & ingefärsdressing
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och skär i kvartar. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 10–12 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Skär oliver i tjocka skivor.
Skär tomat i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Blanda krossade tomater, ketchup, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Bre ut tomatsås i ett jämnt lager på pizzadegen och strö över ostmix.
Använd oliver, tomater och paprika för att göra ansikten.

Grädda pizza i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Under tiden, skölj spenat.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda spenat, gurka, honung- och ingefäradressing, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Använd eventuella grönsaker som blivit över från pizzan i salladen.

Lägg upp pizza (2 per person) på tallrikar.
Servera sallad i en skål vid sidan av.