Mild orzotto på soltorkad tomat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild orzotto på soltorkad tomat

Mild orzotto på soltorkad tomat

med zucchini och basilika-pangrattato

Orzotto, tänker du kanske, vad sjutton är det? Jo, det är faktiskt precis som det låter – en risotto, men på pastasorten orzo i stället för ris. Vi blandar orzo med stekt lök, zucchini och soltorkade tomater och smaksätter den med vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Till sist rör vi ner matlagningsgrädde och riven ost för att få den härligt krämiga risottokonsistensen. Vi toppar rätten med rucola och pangrattato med basilika för en krispig kontrast.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Soltorkade tomater

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Vitlöksflörter

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

40 g

Rucola

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

4.5 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3454 kJ
Energi (kcal)826 kcal
Fett43 g
varav mättat21.1 g
Kolhydrater86.6 g
varav socker16.6 g
Protein21.7 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Gör pangrattato
1

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko [1/2 påse, 2P] i 3–4 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka soltorkade tomater.

Riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och zucchini i 5–6 min, tills mjuka och brynta.

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter, orzo, salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré [1/2 burk, 2P] och soltorkade tomater och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

Koka orzo
4

Tillsätt vatten [41/2 dl | 9 dl], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan.

Koka upp, sänk till medelvärme och täck med lock. Sjud, rör om då och då, i 12–14 min, eller tills orzo är ”al dente”.

TIPS: 1) ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut. 3) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Laga orzotto
5

Under tiden, skölj rucola och spenat separat.

Grovhacka basilika och rör i den med pankon.

Blanda rucola med olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Precis innan servering, rör ner finriven ost, matlagningsgrädde och spenat i orzotto och koka i ytterligare 1 min, tills spenat är mjuk.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut.

Servera
6

Lägg upp orzotto i djupa tallrikar.

Toppa med panko och rucola.