HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMild Blandfärscurry
topBanner
Mild blandfärscurry

Mild blandfärscurry

med fluffigt ris och hackade cashewnötter

Ikväll har vi inte sparat på kryddorna! Ni kan se fram emot massor av spännande smaknyanser i detta recept! Vi steker blandfärs, spetskål och morot med lök, vitlök, Curry-on och Goan xacuti. Sen blandar vi ner kokosmjölk och kycklingbuljong, och låter det sjuda ihop till en krämig curry. Vi serverar vår ljuvliga curry med fluffigt ris, cashewnötter, koriander och chili.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Blandfärs

200 ml

Kokosmjölk

150 g

Basmatiris

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

150 g

Förskuren spetskål

4 g

Curry-on

8 g

Goan xacuti

4 g

Kycklingbuljong

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

1 tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3830.5774 kJ
Energi (kcal)915.53 kcal
Fett49.978 g
varav mättat28.4 g
Kolhydrater78.3776 g
varav socker12.3 g
Protein33.9085 g
Salt5.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv morot (oskalad).

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök, Curry-on och Goan xacuti i 1-2 min. Tillsätt blandfärs och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt spetskål och morot, och stek i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

4

Tillsätt kokosmjölk, kycklingbuljong, salt* [1 tsk | 2 tsk] och peppar* till stekpannan och sjud i 2-3 min.

5

Finhacka koriander. Grovhacka cashewnötter.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med curry och cashewnötter. Garnera vuxenportioner med koriander och chili flakes.