Kvällens middag bjuder på en engelsk klassiker med mexikansk twist. Vi lagar gyllenstekt sej i texmexpanering och serverar den med spenatvända pommes som toppas med färsk tomat. De som gillar stark mat kan njuta av en het jordnötssalsa att toppa fisken med, och annars blir en klick majonnäs perfekt som dippsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Lime
1 st
Tomat
1 g
Chiliflakes
30 g
Spenat
1 st
Lök
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
10 g
Tex-Mex
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till salsa
1.5 msk
Olja till salsa
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Skär lök i tunna skivor.
Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av Tex-Mex och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka koriander.
Grovhacka jordnötter.
Halvera lime.
Blanda chiliflakes, jordnötter, koriander, en generös skvätt limesaft, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skölj spenat.
Grovhacka tomat.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och resterande Tex-Mex i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Vänd pommes med spenat precis innan servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp pommes och fisk på tallrikar.
Toppa pommes med tomat.
Ringla jordnötssalsa över fisken till vuxenportionerna.
Servera med en klick majonnäs till barnportionerna.