
”Loaded fries” är en maträtt som snabbt blivit populär. Den består av pommes med olika goda toppings – i kväll blir det krispig prosciutto, frisk basilikadressing och krämig ricotta. En riktigt god middag med en träffsäker kombo av smaker och konsistenser.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50 g
Prosciutto
500 g
Potatis
40 g
Rucola
½ g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)
100 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Zucchini
1 st
Basilika
1 st
Citrusfrukt
1 st
Lök
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Gluten, Sesam, Jordnötter, Nötter)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till grönsaker
1.5 msk
Olja till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt, oregano och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär zucchini i 2 cm tjocka halvmånar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka och brynta.

Halvera citron.
Finhacka basilika och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda en skvätt citronsaft, vitlök, basilika, olivolja, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, eller tills krispig.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och bryt isär i stora bitar.

Skölj rucola.
Blanda pommes med rostade grönsaker, rucola och citrondressing på samma plåt precis innan servering.

Lägg upp pommes och grönsaker i djupa skålar och toppa med pumpakärnor, ricotta och prosciutto.