Medelhavs-inspirerade biffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerade biffar

Medelhavs-inspirerade biffar

med rostade grönsaker och buljongkokt bulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsbiffar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar biffar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

2 st

Tomat

2 g

Medelhavets Pärla

½ st

Lök

250 g

Nötfärs

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)584 kcal
Energi (kJ)2442 kJ
Fett21.8 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater49.5 g
varav socker22 g
Protein39.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta överst i ugnen i 10-15 min. 

Blanda färs
2

Finhacka lök [1/2 st, 2P] och persilja.

Blanda nötfärs, lök, ägg [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och hälften av persiljan i en stor skål. 

Stek biffar
3

Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 st, 4P] på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka bulgur
4

Medan biffarna steks, tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered dressing
5

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur, rostade grönsaker och biffar på tallrikar.

Toppa med en klick yoghurt.

Garnera med resterande persilja och pressa över en skvätt citronjuice.