Skip to main content
Medelhavs-inspirerad kyckling

Medelhavs-inspirerad kyckling

med rostade grönsaker och persiljebulgur

4.3
(3,2 tn)

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

2 st

Tomat

1 st

Lök

2 g

Medelhavets Pärla

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

½ st

Citrusfrukt

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2387 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett21.5 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater42.6 g
varav socker13.7 g
Kostfiber10.2 g
Protein42.6 g
Salt4.7 g
Potassium246 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda bulgur
5

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling och yoghurt.

Strö över pumpakärnor.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova