Ikväll fyller vi tallrikarna med massor av underbar mat. En färgglad och härligt god sallad gjord på spenat, tomater, rödlök, paprika och bulgur. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med Saha-Ras, en kryddblandning som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Saha-Ras
2 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Paprika
85 g
Bulgur
(InnehållerVete, Gluten)1 st
Citron
50 g
Hummus
(InnehållerSesam)½ st
Rödlök
60 g
Spenat
(Kan innehållaSelleri)20 g
Mandlar
(InnehållerNötter)4 g
Kycklingbuljong
4 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen. Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Finhacka paprika. Skölj och grovhacka spenat.
Lägg kyckling på en separat skärbräda, lägg din hand ovanpå kycklingen, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på långsidan. Blanda kyckling, Saha-Ras, lite olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppari en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka mandlar. Blanda hummus, en skvätt citronjuice, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och en generös nypa peppari en liten skål.
Blanda en skvätt citronjuice, spenat, tomat, rödlök, paprika och bulgur i en stor skål. Blanda precis innan servering och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt en skvätt olivolja om du önskar. Skär färdigstekt kyckling i skivor.
Lägg upp bulgursallad i skålar och toppa med kyckling. Pressa över en skvätt citronjuice och garnera med mandlar. Ringla över hummusdressing, eller servera den vid sidan av.