Marockansk kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

med lätt hummusdressing och bulgursallad

Ikväll fyller vi tallrikarna med massor av underbar mat. En färgglad och härligt god sallad gjord på spenat, tomater, rödlök, paprika och bulgur. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med Saha-Ras, en kryddblandning som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Sesam
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

2

Tomat

300

Kycklingbröstfilé

1

Paprika

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Citron

50

Hummus

(Innehåller Sesam)

½

Rödlök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

4

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)578 kcal
Energi (kJ)2419 kJ
Fett19.68 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater45.26 g
varav socker12.4 g
Protein47.39 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen. Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Finhacka paprika. Skölj och grovhacka spenat.

Förbered kyckling
2

Lägg kyckling på en separat skärbräda, lägg din hand ovanpå kycklingen, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på långsidan. Blanda kyckling, Saha-Ras, lite olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppari en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda hummusdressing
4

Grovhacka mandlar. Blanda hummus, en skvätt citronjuice, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och en generös nypa peppari en liten skål.

Förbered bulgursallad
5

Blanda en skvätt citronjuice, spenat, tomat, rödlök, paprika och bulgur i en stor skål. Blanda precis innan servering och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt en skvätt olivolja om du önskar. Skär färdigstekt kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp bulgursallad i skålar och toppa med kyckling. Pressa över en skvätt citronjuice och garnera med mandlar. Ringla över hummusdressing, eller servera den vid sidan av.