
Marockansk kyckling
med hummusdressing och bulgursallad
Ikväll fyller vi tallrikarna med massor av underbar mat. En färgglad och härligt god sallad gjord på spenat, tomater, rödlök, paprika och bulgur. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med Saha-Ras, en kryddblandning som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Saha-Ras
2
Tomat
300
Kycklingbröstfilé
1
Paprika
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Ekologisk citron
50
Hummus
(Innehåller Sesam)
½
Rödlök
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
4
Kycklingbuljong
Ingår inte i din leverans
4
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen. Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Finhacka paprika. Skölj och grovhacka spenat.
Lägg kyckling på en skärbräda, lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära två tunna filéer på långsidan. Blanda kyckling, Saha-Ras, lite olivolja*, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka mandlar. Blanda hummus, en skvätt citronjuice, vatten* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en liten skål.
Blanda en skvätt citronjuice, spenat, tomat, rödlök, paprika och bulgur i en stor skål. Blanda precis innan servering och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt olivolja* om du önskar. Skär färdigstekt kyckling i skivor.
Lägg upp bulgursallad i skålar och toppa med kyckling. Ringla över en skvätt citronjuice och garnera med mandlar. Ringla över hummusdressing, eller servera den vid sidan av.