Skip to main content
Marockansk kyckling
Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

med hummusdressing och bulgursallad

4.3
(3,4 tn)

Ikväll fyller vi tallrikarna med massor av underbar mat. En färgglad och härligt god sallad gjord på spenat, tomater, rödlök, paprika och bulgur. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med Saha-Ras, en kryddblandning som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Nötter
Vete
Gluten
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

1 st

Citron

300 g

Kycklinginnerfilé

2 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

50 g

Hummus

(Innehåller: Sesam)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2402 kJ
Energi (kcal)574 kcal
Fett19.1 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater49.3 g
varav socker13.2 g
Kostfiber14.1 g
Protein45 g
Salt3.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium29.2 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten, kycklingbuljong och salt.

Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Finhacka tomat, paprika och rödlök.

Dela citron i klyftor.

Skölj och grovhacka spenat.

2

Lägg kyckling på en separat skärbräda, lägg din hand ovanpå kycklingen, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på långsidan.

Blanda kyckling, Saha-Ras, lite olivolja, salt och en nypa peppar i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda hummusdressing
4

Grovhacka mandlar.

Blanda hummus, en skvätt citronjuice, vatten, en nypa salt och en generös nypa peppar i en liten skål.

Förbered bulgursallad
5

Blanda en skvätt citronjuice, spenat, tomat, rödlök, paprika, bulgur, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt en skvätt olivolja om du önskar.

Skär färdigstekt kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp bulgursallad i skålar och toppa med kyckling.

Pressa över en skvätt citronjuice och garnera med mandlar.

Ringla över hummusdressing, eller servera den vid sidan av.