Japanskinspirerad frukostbrioche & grön smoothie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanskinspirerad frukostbrioche & grön smoothie

Japanskinspirerad frukostbrioche & grön smoothie

2 portioner | Frukost i två dagar (OBS! Ägg medföljer ej)

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för 2 x 2 personer ingår.Bacon, stekt ägg och koriander – visst låter det som en spännande kombination? Vi brer briochebullar med mornaysås, värmer dem i ugnen och fyller dem med teriyakiglaserat bacon, stekta ägg med sesamfrön och färsk koriander. Lyxfrukost med inspiration från Japan! Dröm dig bort till varmare länder med denna fantastiska smoothie, som garanterat ger dig en kickstart på dagen. Vi gör green smoothie med avokado, gurka, mynta, ananas, honung, lime och yoghurt. Det räcker till 2 stora glas – perfekt om du vill förgylla morgonstunden för någon du tycker om.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Koriander

125 g

Bacon, skivor

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

25 g

Honung

1 st

Lime

1 st

Avokado

1 st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Ananasskivor

1 portionspåse

Mynta

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4204 kJ
Energi (kcal)1005 kcal
Fett54.9 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater88.6 g
varav socker39.9 g
Protein33.1 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Large Frying Pan

Instruktioner

Rosta bacon
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Fördela bacon på en plåt med bakplåtspapper och pensla med teriyakisås.

Rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och spröd.

Värm bröd
2

Dela bröd på mitten och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Bre med mornaysås och värm i 3–4 min, eller tills genomvarma.

Finhacka koriander.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Knäck i ägg och stek i 4–6 min, eller tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak.

Strö över sesamfrön.

Servera
3

Fyll bröden med bacon, ägg och koriander.

Förbered grönsaker och frukt
4

Halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.

Grovhacka gurka.

Skär toppen och botten av lime och skala resterande lime.

Plocka myntablad.

Gör smoothie
5

Tillsätt avokado, gurka, mynta, ananas (inklusive ananassaft), honung, lime och yoghurt till mixern.

Mixa i 1–2 min, tills önskad konsistens.

TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera
6

Häll upp smoothie i glas.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image