Smakrik och enkel är denna rätt där mandelpanerad fläskkotlett serveras med morot, rödbeta, palsternacka och rotselleri, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödbeta
2 st
Morot
1 st
Bladpersilja
2 st
Palsternacka
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor.
Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Finhacka mandlar noggrant.
Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering).
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron i klyftor.
Skär kött i 3 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre fäster de vid köttet.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda mandlar, panko, Mamas Favorit och salt i en ny djup tallrik.
Torka av kött med hushållspapper och krydda med salt.
Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.
Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar och strö över persiljeblad.
Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.