I kväll frestar vi med en härlig rätt fullspäckad av asiatiska smaker. Vi bjuder på limebakad kolja som får smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja och serveras med fluffigt jasminris. Vi steker också pak choi med haricots verts, ingefära och sesamfrön och serverar denna lättlagade middag med en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 tsk
Ingefära
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1 g
Chiliflakes
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
75 g
Haricots verts
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.
Skär pak choi i kvartar.
Ansa och halvera haricots verts.
Halvera lime och skär den i tunna skivor.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ginger Ninja.
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och bre med asiatisk dressing. Toppa med limeskivor.
Tillaga fisk i ugnen i 12–15 min, eller tills den är genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi, haricots verts, ingefära och sesamfrön i 3–4 min.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp fisk och stekta grönsaker på tallrikarna.
Toppa grönsaker med chiliflakes och servera med en klick asiatisk majonnäs.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.