Skip to main content
Limebakad vit fisk

Limebakad vit fisk

med sesamstekt pak choi och jasminris

I kväll frestar vi med en härlig rätt fullspäckad av asiatiska smaker. Vi bjuder på limebakad kolja som får smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja och serveras med fluffigt jasminris. Vi steker också pak choi med haricots verts, ingefära och sesamfrön och serverar denna lättlagade middag med en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 tsk

Ingefära

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

75 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2726 kJ
Energi (kcal)652 kcal
Fett22.4 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker6.8 g
Kostfiber4.7 g
Protein38.1 g
Salt4.9 g
Potassium323.8 mg
Calcium80.3 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.

Skär pak choi i kvartar.

Ansa och halvera haricots verts.

Halvera lime och skär den i tunna skivor.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ginger Ninja.

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och bre med asiatisk dressing. Toppa med limeskivor.

Ugnsstek fisk
4

Tillaga fisk i ugnen i 12–15 min, eller tills den är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi, haricots verts, ingefära och sesamfrön i 3–4 min.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp fisk och stekta grönsaker på tallrikarna.

Toppa grönsaker med chiliflakes och servera med en klick asiatisk majonnäs.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image