Skip to main content
Kryddade köttbullar på nötfärs
Kryddade köttbullar på nötfärs

Kryddade köttbullar på nötfärs

med krispig sallad och valnöts- och örtyoghurt

Kvällens köttbullar på nötfärs får god smak av örtkryddor och serveras med rostad potatis och rödbeta. Självklart svänger vi även ihop ett grönt tillbehör – vad sägs om en krispig sallad med gurka och päron? – och serverar denna goda middag med en krämig yoghurtsås.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Vitlöksflörter

225 g

Nötfärs

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

40 g

Rucola

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

½ st

Lök

2 g

Citronpeppar

1 st

Bladpersilja

1 st

Päron

1 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3037 kJ
Energi (kcal)726 kcal
Fett30.6 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker17.6 g
Kostfiber9 g
Protein38.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.8 g
Potassium1178.8 mg
Calcium17.2 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Rulla köttbullar
2

Under tiden, riv lök grovt.

Blanda nötfärs, lök, Vitlöksflörter, citronpeppar, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då.

Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skala gurka i tunna band med en potatisskalare.

Blanda gurka, päron, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda yoghurtsås
5

Grovhacka valnötter.

Finhacka persilja.

Blanda yoghurt, valnötter, persilja, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, köttbullar och sallad på tallrikar.

Servera med valnöts- och örtyoghurt.