
Kvällens köttbullar på nötfärs får god smak av örtkryddor och serveras med rostad potatis och rödbeta. Självklart svänger vi även ihop ett grönt tillbehör – vad sägs om en krispig sallad med gurka och päron? – och serverar denna goda middag med en krämig yoghurtsås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Vitlöksflörter
225 g
Nötfärs
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
40 g
Rucola
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
½ st
Lök
2 g
Citronpeppar
1 st
Bladpersilja
1 st
Päron
1 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, riv lök grovt.
Blanda nötfärs, lök, Vitlöksflörter, citronpeppar, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då.
Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skala gurka i tunna band med en potatisskalare.
Blanda gurka, päron, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Grovhacka valnötter.
Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, valnötter, persilja, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Lägg upp rotfrukter, köttbullar och sallad på tallrikar.
Servera med valnöts- och örtyoghurt.