HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLaxpasta
topBanner
Laxpasta

Laxpasta

med zucchini, morot och dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.

Allergener:ÄggGlutenFiskSelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Zucchini

Tagliolini

(InnehållerÄgg, Gluten)

250 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

1 portionspåse

Dill

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Ekologisk citron

150 g

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

1 st

Lök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)558 kcal
Energi (kJ)2336 kJ
Fett43.35 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater9.6 g
varav socker8.8 g
Protein28.25 g
Salt1.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva lök tunt. Pressa vitlök. Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka dill och spara lite till garnering.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt zucchini och morot och fräs i ytterligare 3 min.

3

Ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar medan grönsakerna fräser i pannan. Krydda bitarna med salt* och peppar*. Tillsätt laxen till stekpannan och stek i 6-7 min. Rör om försiktigt så att laxbitarna inte bryts för mycket. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Tillsätt pasta i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite pastavatten* [1-2 dl | 3-4 dl] innan du häller av pastan.

5

Tillsätt crème fraiche, pastavatten*, grönsaksbuljong, citronzest, dill och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan och rör om. Sjud i 4-5 min. Krydda med en nypa peppar*. För över pastan till stekpannan och rör om försiktigt.

6

Fördela laxpastan mellan era tallrikar och garnera med dill. Servera med citronklyftor vid sidan av.