topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laxpasta

Laxpasta

med zucchini, morot och dill

Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.

Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Zucchini

250

Tagliolini

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1

Dill

2

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Ekologisk citron

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Lök

1

Morot

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)558 kcal
Energi (kJ)2336 kJ
Fett43.35 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater9.6 g
varav socker8.8 g
Protein28.25 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva lök tunt. Pressa vitlök. Riv zucchini [1/2 st, 2P] och morot. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Finhacka dill och spara lite till garnering.

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt zucchini och morot och fräs i ytterligare 3 min.

Tillsätt lax
3

Ta bort skinnet och tärna lax i 2 cm stora bitar medan grönsakerna fräser i pannan. Krydda bitarna med salt* och peppar*. Tillsätt laxen till stekpannan och stek i 6-7 min. Rör om försiktigt så att laxbitarna inte bryts för mycket. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 3-4 min. Spara lite pastavatten* [1-2 dl | 3-4 dl] innan du häller av pastan.

Koka sås
5

Tillsätt crème fraiche, pastavatten*, grönsaksbuljong, citronzest, dill och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan och rör om. Sjud i 4-5 min. Krydda med en nypa peppar*. För över pastan till stekpannan och rör om försiktigt.

Servera
6

Fördela laxpastan mellan era tallrikar och garnera med dill. Servera med citronklyftor vid sidan av.