Skip to main content
Koreansk bulgogi på vegofärs
Koreansk bulgogi på vegofärs

Koreansk bulgogi på vegofärs

med färsk pak choi och asiatisk majonnäs

Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Gerste
Soja
Sesamzaad
Egg
Senf
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160

Vegofärs

150

Långkornigt vitt ris

1

Pak choi

1

Lime

10

Sesamfrön

1

Morot

50

Asiatisk majonnäs

25

Sojasås

10

Sriracha

60

BBQ-sås

½

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

¼

Socker (steg 2)

2

Vatten (steg 3)

1

Ketchup (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)788 kcal
Energi (kJ)3297 kJ
Fett36.5 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker18.7 g
Protein24 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Gör sallad
2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera lime [½ st, 2P].

Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [2 msk | 4 msk].

Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med vegofärs. 

Servera med pak choi och asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image