
Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi torsk, som vi tillagar med morot i en sås på kokosmjölk som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chiliflakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Kan innehålla spår av allergener, Sesam, Nötter, Jordnötter)
½ st
Gurka
50 g
Aprikoschutney
40 g
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
1 st
Morot, Julienne
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till sås
2 msk
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt torsk, morot, gul currypasta, Milda Mahal, kokosmjölk, vatten, buljong och salt.
Sänk till medelvärme och sjud i 2-3 min, vänd sedan på torsken och sjud i 2-3 min till, eller tills torsken är färdiglagad.
TIPS: Torsken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten eller lätt faller isär.

Under tiden, grovhacka gurka.

Lägg upp ris och torsk-korma i djupa tallrikar.
Toppa med gurka, jordnötter, chiliflakes och en nypa salt.
Servera med aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.