Skip to main content
Lättlagad indisk torsk-korma

Lättlagad indisk torsk-korma

med gurka och söt aprikoschutney

3.5
(16)

Korma är en klassiker i det indiska köket – en lite mildare curry som ofta serveras med ris. I vår supersnabba variant använder vi torsk, som vi tillagar med morot i en sås på kokosmjölk som smaksätts med gul currypasta och vår kryddblandning Milda Mahal. Vi kokar ris att servera till och toppar rätten med färsk gurka, jordnötter, chiliflakes och aprikoschutney för en perfekt kombination av sött och salt.

Taggar:
Enkel att förbereda
Supersnabb
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Jordnötter
Senap
Selleri
Fisk
Kan innehålla spår av allergener
Sesam
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid
NivåLätt
Antal portioner

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Kan innehålla spår av allergener, Sesam, Nötter, Jordnötter)

½ st

Gurka

50 g

Aprikoschutney

40 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

½ g

Chiliflakes

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

1 st

Morot, Julienne

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till sås

2 msk

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Energi (kJ)3179 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett30.9 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater86.1 g
varav socker16.7 g
Kostfiber4.7 g
Protein35.9 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.5 g
Potassium203 mg
Calcium20.3 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt torsk, morot, gul currypasta, Milda Mahal, kokosmjölk, vatten, buljong och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 2-3 min, vänd sedan på torsken och sjud i 2-3 min till, eller tills torsken är färdiglagad.

TIPS: Torsken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten eller lätt faller isär.

Hacka gurka
3

Under tiden, grovhacka gurka.

Servera
4

Lägg upp ris och torsk-korma i djupa tallrikar.

Toppa med gurka, jordnötter, chiliflakes och en nypa salt.

Servera med aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image