Skip to main content
Lättlagad cajunkryddad räkbowl
Lättlagad cajunkryddad räkbowl

Lättlagad cajunkryddad räkbowl

med kokosris och chili-mangosallad

I kväll frestar vi med fantastiska cajunkryddade räkor som steks med smör och vitlök. Underbara tillbehör är krämigt kokosris och en fräsch mangosallad med kål och chiliflakes. Och denna härliga måltid gör du på under 20 minuter!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Kräftdjur
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

150 g

Jasminris

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

75 g

Rödkål, förskuren

½ g

Chiliflakes

1 st

Mango

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till räkor

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3524 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett48.6 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater91.2 g
varav socker23.7 g
Kostfiber6.8 g
Protein20 g
Kolesterol78 mg
Salt4 g
Potassium171 mg
Calcium47.6 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme och rör i kokos.

Gör mangosallad
2

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Blanda majonnäs och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm bitar.

Blanda mango, rödkål, salt, chiliflakes och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda räkor med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor med Ay Cajun-ba i 1–2 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Tillsätt smör och vitlök, och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp kokosris och mangosallad i skålar.

Toppa med cajunkryddade räkor och citrusfruktmajonnäs. 

Strö över rivna korianderblad.