Laksanudlar och vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksanudlar och vegostrimlor

Laksanudlar och vegostrimlor

med chili- och vitlöksolja

”Laksa” är en nudelrätt från Sydostasien, och i kväll lagar vi en vegoversion som är både enkel och supergod. Vi använder Udon-nudlar, som är lite tjockare än vanligare nudlar, och steker vegostrimlor med lök och morot. Vi tillsätter sojasås, kokosmjölk och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Den krämiga såsen får sällskap av nudlar och spenat och till sist toppar vi med koriander och chiliolja.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Morot

½ st

Lime

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

8 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3232 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett37.3 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater72.7 g
varav socker10.2 g
Protein28.9 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda vitlöksolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, chili flakes [1/2 påse, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna stavar.

Stek vegostrimlor
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegostrimlor, lök, morot, en nypa salt och peppar i 4–5 min, tills brynt och moroten är mjuk.

Rör i Ga-Laksa och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
5

Tillsätt sojasås, kokosmjölk och kokvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan och rör om. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar.

Skölj spenat.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Rör i nudlar och spenat precis innan servering.

TIPS: Tillsätt mer kokvatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp vegostrimlor och nudlar i skålar.

Ringla över chiliolja.

Garnera med rivna korianderblad och pressa saft över från limeklyftor.