topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksa

Laksa

med kyckling, pak choi och vitlöksris

Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation. Toppa med chili och lime. Som du ser på bilden är rätten inbjudande, lättlagad, och riktigt, riktigt god!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Ekologisk lime

4

Curry-on

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Jasminris

4

Ga-Laksa

200

Pak choi

1

Röd paprika

1

Vitlöksklyfta

200

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½

Salt

Smör

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)707 kcal
Energi (kJ)2957 kJ
Fett32.2 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater67.08 g
varav socker3.3 g
Protein42.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt & grönt
2

Medan riset kokar, kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka pak choi.  Dela lime i klyftor. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min tills den har fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. OBS: Kycklingen färdiglagas i steg 5.

Fräs paprika
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika tillsammans med Curry-on och Ga-Laksa i 2-3 min.

Koka laksa
5

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, en skvätt limejuice, salt* (se ingredientlist) och kyckling. Koka i 3-4 min, eller tills kycklingen är genomkokt. Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Smaksätt sedan med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela vitlöksris och kyckling laksa mellan era tallrikar. Servera med limeklyftor vid sidan av.