
Packa Bhutiaponnyn och ge dig iväg på en väldoftande vandring i ett indiskt slättlandskap av jasminris. Färdas genom currysåsens mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt Taj Mahal. Toppa med koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Ingefära
1
Salladslök
1
Citrusfrukt
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
250
Kokosmjölk
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
60
Spenat
½
Chili
1
Koriander
150
Jasminris
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
250
Kycklingfärs
1
Ägg
3.5
Vatten

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka lök. Riv vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Ta ca 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs - det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers]. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande vitlök och lök i 30 s. Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, soja och en generös skvätt limejuice. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Grovhacka koriander.

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås. Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av.