topBanner
Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

jasminris, koriander och chili

Packa Bhutiaponnyn och ge dig iväg på en väldoftande vandring i ett indiskt slättlandskap av jasminris. Färdas genom currysåsens mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt Taj Mahal. Toppa med koriander.

Taggar:Snabb
Allergener:äggglutensenapsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
1
2
3
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
1
2
3
4

150 g

Jasminris

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Ingefära

1 st

Salladslök

1 st

Lime

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

250 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Spenat

½ st

Chili

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

350 ml

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3322 kJ
Energi (kcal)794 kcal
Fett34 g
varav mättat25 g
Kolhydrater85 g
varav socker8 g
Protein36 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C.Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Riv vitlök.Blanda kycklingfärs, ägg, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt och peppar*.Ta ca 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs - det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15-20 min.VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers].Skiva salladslök tunt.Dela lime i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande vitlök och lök i 30 s.Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, soja och en generös skvätt limejuice. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt.Grovhacka koriander.

6

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås.Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av.