Kycklingbullar med currysås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

jasminris, koriander och chili

Packa Bhutiaponnyn och ge dig iväg på en väldoftande vandring i ett indiskt slättlandskap av jasminris. Färdas genom currysåsens mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt Taj Mahal. Toppa med koriander.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Ingefära

1

Salladslök

1

Lime

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

250

Kokosmjölk

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

60

Spenat

½

Röd chili

1

Koriander

150

Jasminris

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

250

Kycklingfärs

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)385 kcal
Energi (kJ)1610 kJ
Fett3.4 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater76.6 g
varav socker2.1 g
Protein11.8 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rulla kycklingbullar
2

Finhacka lök. Riv vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Ta ca 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs - det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
3

Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers]. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

Koka currysås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande vitlök och lök i 30 s. Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, soja och en generös skvätt limejuice. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Förbered chili & koriander
5

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Grovhacka koriander.

Servera
6

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås. Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av.