HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingbullar Med Currysås
topBanner
Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

jasminris, koriander och chili

Packa Bhutiaponnyn och ge dig iväg på en väldoftande vandring i ett indiskt slättlandskap av jasminris. Färdas genom currysåsens mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt Taj Mahal. Toppa med koriander.

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutensenapsoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Ingefära

20 g

Salladslök

25 ml

Lime

150 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

1 st

Kokosmjölk

3.5 dl

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Spenat

Chili

Koriander

Jasminris

Lök

Vitlöksklyfta

Kycklingfärs

Ingår inte i din leverans

Ägg

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)385 kcal
Energi (kJ)1610 kJ
Fett3.37 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater76.64 g
varav socker2.1 g
Protein11.76 g
Salt2.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Riv vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, halva löken och halva vitlöken i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Ta ca 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en kycklingbulle. Rulla resterande färs - det blir ca 5 kycklingbullar per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers]. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära, resterande vitlök och lök i 30 s. Tillsätt currypasta [se tips nedan], kokosmjölk, soja och en generös skvätt limejuice. Rör runt och sjud i 5 min. Rör i spenat och salladslök och sjud i ytterligare 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Grovhacka koriander.

6

Fördela riset mellan era tallrikar. Toppa med kycklingbullar och skeda över currysås. Strö över koriander och chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av.