topBanner
Kycklingbullar i tomatsås

Kycklingbullar i tomatsås

med spaghetti, parmesan och basilika

Barnvänlig

Låt kycklingbullarna rulla ikapp med körsbärstomaterna hela vägen in i ditt hjärta med den här klassikern som fått sig en rafflande ansiktslyftning. Tomatsåsen har fått sällskap av frisk zucchini och mild rödlök, men vad som verkligen kommer att få dina smaklökar att dansa salsa är parmesanen smälter som smör i solsken i din vattnande mun.

Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Basilika

2 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Kycklingfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ st

Zucchini

200 g

Körsbärstomater

1 st

Rödlök

1 burk

Krossade tomater

25 g

Ketchup

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

3 g

Italian Style kryddmix

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Salt* och peppar*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 dl

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3657 kJ
Energi (kcal)874 kcal
Fett18 g
varav mättat8 g
Kolhydrater119 g
varav socker19 g
Protein54 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*.

Finhacka basilika. Riv parmesan. Skala och pressa vitlök.

Blanda kycklingfärs, ägg, panko, hälften av basilikan och hälften av parmesanen. Krydda med salt och peppar*. Låt stå i 5 min.

2

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva rödlök tunt.

3

Dags att rulla kycklingbullar! Det går åt 1 msk färs per kycklingbulle. Färsen räcker till ungefär 5-6 kycklingbullar per person. Lägg dem på en tallrik och sätt åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingbullarna i 3-4 min. Placera dem sedan på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingbullarna kommer att färdiglagas senare i tomatsåsen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan. Stek zucchini, körsbärstomater och rödlök i ca 5 min. 

Häll i krossade tomater, ketchup, Italian Style kryddmix och vatten* [1dl | 2dl]. Lägg i kycklingbullarna när såsen börjat sjuda.

Låt såsen sjuda i 8-10 min. Krydda med en nypa socker, salt och peppar*. 

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Lägg i spaghetti i kastrullen med kokande vatten*. Koka i 10 min eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

6

Fördela spaghettin mellan era tallrikar, toppa med kycklingbullar i tomatsås. Avsluta med att strö över resterande parmesan och basilika.

Smaklig måltid!